Tutustumismatka Merikarvialle!

16.2.2017 | Melonta | Laura Lappalainen, Emma Putaja

Vierailimme Merikarvialla opiskelijaporukalla syyskuussa. Aurinko hemmotteli meitä paistamalla läpi päivän. Merikarvia on kuntana todella uniikki ja kaunis paikka, johon kannattaa ehdottomasti suunnata viettämään kaunista kesäpäivää! Tekemistä ja kokemista riittää monenikäiselle kulkijalle!

Päivämme alkoi Ravintola Rantahuoneella, jossa söimme maittavan lounaan. Lounaaksi meille tarjottiin silakkapihvejä ja pakko sanoa, että olivat kyllä parhaat silakkapihvit ikinä. Ravintola sijaitsee meren läheisyydessä, joten maisemat ovat mykistävät. Päivän aikana saimme kokea myös Koivuniemen Herran MuuMaan. MuuMaa on lapsille suunnattu elämyspuisto, joka tarjoaa perheen pienimmillekin tilaisuuden kokea maalaiselämää. Paikka oli todella elämyksellinen jopa aikuiselle. Paikan päällä pääsimme tutustumaan talon tarjoamiin palveluihin ja saimme kokeilla vuohen lypsämistä.

Merikarvialla toimii myös Purolomat niminen melontayritys. Merikarvianjoki tarjoaa upeat puitteet kaiken tasoisille melojille ja mekin pääsimme testaamaan kanootilla menoa! Meloimme noin kahden kilometrin pituisen reitin, mikä oli hyvä pätkä näin aloittelijoille. Melonnan ohessa ihailimme Merikarvian kaunista syyssäätä. Maisemat meloessa olivat sanoin kuvailemattoman upeat kanootista käsin. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan melontaa Merikarvialla.

Piinukosken sillalta saimme napattua muutamat hienot kuvat. Pysähdyimme myös syömään eväämme läheisellä laavulla. Ruokailuympäristö oli täysi kymppi. Eväiden syönnin jälkeen suuntasimme Vanha-Heikkilän majatalolle. Siellä tutustuimme kauniiseen taloon ja sen pihapiiriin. Oi mitä vanhanaikaista maalaistunnelmaa! Majatalolta sai ostaa juuri leivottua leipää kotiin viemisiksi ja keittiössä tuoksu olikin huumaava.

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisempänä kävimme Eumer Fishing Centerillä. Yrittäjä vastaanotti meidät ja kiersimme Eumerin tiloja. Eumer Fishing Centeriltä löytyy kaikkea mitä perhokalastaja voi matkaltaan toivoa. Tehtaanmyymälästä pystyy ostamaan perhokalastustarvikkeita ja majoittumaan Eumer Lodgessa. Vanhaan sahaan rakennetussa Lodgessa on majoitus- ja kokoustilat sekä ruokailusali. Illan päätteeksi asiakas pääsee löylyttelemään saunassa ja rentoutumaan porealtaassa.

Merikarvialla nautimme erityisesti koskemattomasta luonnosta ja kuohuvista koskista. Paikka tarjoaa loistavat mahdollisuudet pyöräilylle, melonnalle, kalastukselle ja muille elämyksellisille aktiviteeteille.