Meloen Raumanmeren saaristo tutuksi

14.2.2017 | Melonta | Senni Karvo, Elli Konttinen

Lähdimme pikaveneellä Syvärauman satamasta kohti Reksaarta, jossa tapasimme muut ryhmäläiset. Matka saarelle tapahtui nopeasti, mutta kylmä meri-ilma ja muutenkin harmaa sää tekivät matkasta kylmän. Reksaaresta löytyy pieni hiekkaranta ja ulkosauna, ulkovessat sekä ravintola, jossa on ravintolatoimintaa kesäaikaan.

Reksaaressa pääsimme tutustumaan paikalliseen ympäristöön ja vieressä sijaitsevaan luontopolkuun. Luontopolku oli 3,5km pitkä, mutta emme kävelleet koko matkaa ajan puutteen vuoksi. Luontopolkuna toimi hyvin kapea, luonnollisessa tilassa toimiva polku, joka kulki pitkin tiheää metsikköä. Näimme matkan varrella erilaisia lintuja sekä monipuolista kasvillisuutta. Pääsimme myös käymään luontopolun varrella sijaitsevalla mökillä, jossa saimme nähdä yhden majoitusmahdollisuuden. Mökistä löytyi pieni tupa ja muutama makuupaikka, majoitus on kuitenkin hyvin yksinkertaista, mikä luo oman tunnelman.

Maisemat olivat todella kauniita ja ruska oli parhaimmillaan siihen aikaan. Reksaari on muutenkin todella kaunista aluetta, maasto oli luonnonmukaista mutta hyvin huollettua varmistaen helpon liikkumisen.

Muutaman kilometrin päästä ravintolasta löytyy upea näköalakallio, josta on kauniit näkymät merelle.

Reksaaresta siirryimme veneen kyydissä kohti Päivärantaa. Päivärannassa kasvillisuus oli pääsääntöisesti tervaleppälehtoa mutta näimme myös vanhoja laitumia, hakkuualueita ja rantaniittyjä. Päivärannassa näimme myös kanoja sekä lampaita.

Maisemat olivat edelleen tosi kauniita ja rakennukset vanhanaikaisia mutta hienoja. Saaressa oli hyvin tunnelmallinen ja rauhallinen ilmapiiri. Päivärannasta lähdimme kävelemään luontopolkua pitkin kohti Kalamajaa. Matkalla sinne pääsimme kävelemään pitkospuita pitkin, kuulimme palaneen mökin tarinan sekä pääsimme kävelemään tiheän havumetsän läpi.

Kalamajalle päästyämme paistoimme makkaraa, joimme kahvia sekä söimme eväitä. Kalamaja on upea hirsimökki, väritykseltään harmaa ja majoittumaan sinne mahtuu noin 10 henkeä. Ulkoa löytyy grillipaikka ja palju, sekä erilaisia ulkopelejä.

Päivärannasta lähdimme veneellä kohti Katavistoa, jossa pääsimme tutustumaan hienoon Kartanoon. Kartano oli sisältä säilytetty vanhanaikaisena ja tunnelma oli sen takia jopa hyvin aavemainen. Sisältä löytyi keinutuoli, vanha lipasto ja yläkerrasta makuuhuone, jossa oli kolme metallisänkyä sekä takka. Katavistossa maisemat olivat tuttuun tapaan kauniita ja kasvuston luonnollisuus oli hyvin säilytetty. Sieltä lähdimme veneellä takaisin kohti lähtöpaikkaa Syväraumaa.