Virkistäydy Yyterissä

Pori

OutdoorsSatakunta-Wildlife-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Yyterin dyynit
  • Selkämeren kansallispuisto
  • Rikas kasvillisuus ja linnusto

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Lintuharrastajat, päiväretkeilijät

Pituus:

5,3 km ja 8 km

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kuvia

Santojen ja Lietteiden reitit

 

Ihastu Yyteriin ja sen upeisiin luontoreitteihin! Tule tutustumaan Satakunnan mahtavimmille lintubongausreiteille, joilla voit tarkastella arktisten lajien muuttoa. Anna silmän levätä hienohiekkaisilla dyyneillä avarassa merimaisemassa. Pidennä retkeäsi ja valitse jokin Yyterin monista majoitusvaihtoehdoista.

Yyterin Santojen lenkki ja Lietteiden reitti sijaitsevat n. 15 km päässä Porin keskustasta ja reitti on 13,3 km pitkä. Halutessaan voi kulkea ainoastaan joko Yyterin Santojen lenkin, jonka pituus on 5,3 km tai pelkästään Lietteiden reitin, joka on 8 km pitkä. Reitin aloituspaikkoja on useampi riippuen, minkä reitin valitsee kuljettavakseen. Pitkospuut ja korotetut kulkusillat mahdollistavat kaikille helpon kulkemisen kosteilla ranta-alueilla.

Alueen kasvillisuus on monimuotoista. Reittien varrelta löytyy mm. karua jäkäläkangasta, sekametsää, tervaleppäluhtaa, kosteikkoa sekä hiekkarantaa. Santojen lenkillä voi ihailla upeaa merimaisemaa ja hienohiekkaisia dyynejä. Lietteiden reitti on erinomainen paikka tarkkailla arktisten lajien muuttoa, sillä  arktisilla alueilla pesiviä lintuja – erityisesti kahlaajia – levähtää rannalla muuttomatkallaan. Keväästä syksyyn on hyvä mahdollisuus tarkkailla lintuja ja eläimiä. Maankohoamisilmiö näkyy kasvillisuuden vallatessa alaa yhä pidemmälle rantaa.

Reiteille löytyy virtuaaliopas PoriStory-palvelusta. Yyteri on nimetty valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi ja Yyterin rantavyöhyke kuuluu kokonaisuudessaan Natura 2000 -suojeluohjelmaan. Lietteiden reitti sijaitsee osittain Selkämeren kansallispuiston alueella.

Kuvat: Antti Mäkelä, Ilkka Valli, Minna Laine

Majoitus ja muut palvelut

Porin Seudun Matkailu Oy, Maisa
Itäpuisto 7, 28100 PORI
p. (02) 621 7900
info(at)maisa.fi
www.maisa.fi

Yyterin Kylpylähotelli
Sipintie 1, 28840 PORI
p. (02) 628 5300
info(at)yyterinkylpyla.fi
www.yyterinkylpylahotelli.fi

Yyteri Resort & Camping
p. 020 7199 773
Yyterinsantojentie 1, 28840 PORI
yyteri(at)suomicamping.fi
www.suomicamping.fi/yyteri

Yyteri Beach Lomakeskus
Hiekkarannantie 189, 28800 Pori
p. 02 6244 188
www.yyteribeach.fi/fi/

Gofinland
www.gofinland.fi/yyteri/vuokramokit