Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto | 0,5/2km

Kokemäki

OutdoorsSatakunta-Wildlife-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Neljä lintutornia, joista Kärjenkallion lintutorni on yksi Pohjoismaiden korkeimmista
  • Isosuon turvesuuli

 

» Lataa esite

Vaativuus:

Helppo, soveltuu kaikenikäisille. Kärjenkallion katselulava sopii myös liikuntaesteisille.

Soveltuvuus:

Päiväretkeilijöille, lintuharrastajille

Kesto:

n. 1-3 tuntia

Reittimerkinnät:

Reittejä kuljetaan Isosuolla pitkospuita pitkin, reitin varrella on kuvitettuja infotauluja. Puurijärvellä kuljetaan merkattua polkua pitkin, polun varrella on opastuskatos.

  • Tiedot
  • Palvelut

Puurijärven ja Isosuon luontokeidas lepää satakuntalaisen kulttuurimaiseman sylissä. Irtaudu hetkeksi arjesta ja anna lintumaailman temmata mukaansa: jokaisella käynnillä näet uudenlaisen kiehtovan näytelmän. Kansallispuistossa on mahdollisuus bongata lukuisia lintulajeja, joita Isosuolla pesii noin 35 eri lajia. Ehkä kauneimmillaan kansallispuisto on loppusyksystä, jolloin suot tarjoavat levähdyspaikan tuhansille kurjille ja sadoille joutsenille. Puurijärvi-Isosuon kansallispuistossa lepäävät kaikki aistit.

Reittikuvaus

Huittisten Isosuolla lähdetään kulkemaan pitkospuita pitkin kohti Isosuon lintutornia. Matkan varrella pitkospuut haarautuvat Isosuon lintutornille, turvesuulille sekä Mutilahden tornille. Matka Isosuon lintutornille kulkee karun kauniissa suoympäristössä, jollaista harvoin tulee muualla vastaan. Lintutornilta avautuu näkymä aavalle suolle. Ympyräreitin pituus on noin kaksi kilometriä.

Puurijärven reitti Kokemäellä lähtee Kärjenkallion pysäköintialueelta kohti Kärjenkallion lintutornia pehmeähköä metsäpolkua pitkin. Suunnilleen 400 metrin päässä reitin alusta on myös liikuntaesteisille sopiva havaintopaikka (katselulava), josta avautuu upea näky alas Puurijärven suuntaan. Matka jatkuu alas mäeltä, lehmähaan läpi kohti 18-metristä, yhtä Pohjoismaiden korkeinta lintutornia. Tornista avautuu näkymä Puurijärvelle. Pysäköintialueelta on lintutornille matkaa 800 metriä.

Ahvenuksen lintutornille on pysäköintialueelta noin 500 metrin kävelymatka.

Hyvä tietää

Jätteistä huolehtiminen alueella on omalla vastuulla. Kärjenkallion pysäköintialueella on käymälä, joka soveltuu myös liikuntaesteisille. Isosuon pysäköintialueen sekä Ala-Kauvatsajoen tulentekopaikan läheisyydessä on kuivakäymälä. Mukaan kannattaa varata vessapaperia. Varaa myös riittävästi vettä mukaan. Osassa aluetta liikkuminen on rajoitettua tiettynä vuodenaikana, tarkistathan asian ennen retkelle lähtöä.

Reitin alkuun

Isosuo
Mutilahdentie 209,32700 Huittinen

N67. 99. 089 E26. 33. 83

Mutilahden lintutorni
Mutilahdentie 209,32700 Huittinen

N67. 99. 089 E26. 33. 83

Kärjenkallion lintutorni
Yttiläntie 990, 32800 Kokemäki

N68. 02. 146 E26. 23. 81

Ahvenuksen lintutorni
Kyttäläntie 1118, 32800 Kokemäki

N68. 04. 224 E26. 02. 60

Kuva: Minttu Toukonen

Linkit

Lisätietoja Puurijärvi-Isosuon kansallispuistosta
www.luontoon.fi/puurijarvi-isosuo

Palvelut

Kansallispuiston alueella ei ole ruokailupalveluita. Lähin kesäkahvila sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Kärjenkallion tornin paikoitusaluleelta Kauvatsan suuntaan. Kauvatsan kylällä on kauppa- ja huoltamopalveluita noin kuuden kilometrin päässä Kärjenkallion tornin paikoitusalueelta.

Kansallispuiston alueella Ala-Kauvatsanjoen rannassa on tulentekopaikka, jossa on myös pöytä ja penkit. Varaathan omat makkarat mukaan. Ala-Kauvatsanjoen tulentekopaikan yhteydessä löytyy myös venelaituri veneilijöille. Telttailu on mahdollista tulentekopaikan läheisyydessä. Mikäli telttailu ei miellytä, lähialueen majoitusmahdollisuuksista voi tiedustella Huittisten (www.huittinen.fi), Kokemäen (www.kokemaki.fi) ja Sastamalan (www.sastamala.fi) kaupungeista.

Puurijärvi-Isosuon palveluihin voi tutustua osoitteessa
www.luontoon.fi/puurijarvi-isosuo/palvelut.