Luontopolku Paratiisiin 1,7 km/ 3 km

Harjavalta

OutdoorsSatakunta-Wildlife-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Rikas kasvillisuus ja linnusto
  • 1300 milj. vuotta vanha Jotunin hiekkakiviesiintymä

 

 

 

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Lintuharrastajat, päiväretkeilijät

Liikuntarajoitteisille ei sovi

Pituus:

Lyhyempi reitti 1,7 km

Pidempi reitti n. 3 km

Kesto:

3-4 tuntia

 

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

Luonnon tarkkailua Harjavallassa

 

Paratiisin luontopolku on kuljettavissa ympärivuotisesti. Luontopolulle kannattaa lähteä varsinkin keväällä, sillä alueen monipuolinen linnusto ja kasvillisuus ovat silloin parhaimmillaan. Myös kesällä ja syksyllä luonto on värikäs ja näyttää monimuotoisuutensa.

Luontopolun kokonaispituus on 1,7 km/ 3 km ja se on jaettu kahteen eri osioon. Voit lähteä matkaan joko Voimalaitokselta tai Satalinnantieltä. Harjavallan voimalaitoksen padolta alkavan osion pituus on 1,7 kilometriä. Satalinnantieltä lähtevän silmukkaosuuden pituus on noin 3 kilometriä. Aikaa koko luontopolun kiertämiseen kannattaa varata 3-4 tuntia. Polun varrelta löytyy opasteita ja infotauluja, joissa on tietoa alueen kasvillisuudesta ja linnustosta. Luontopolku toimii myös luonnonläheisenä oppituntina. Polulta löytyy myös kaksi levähdyspaikkaa käymälöineen.

Polut ovat pääosin helppokulkuisia ja hyväpintaisia. Osa poluista kulkee pitkospuita pitkin, kapeimmissa ja jyrkimmissä kohdissa on kaide helpottamassa kulkemista. Täysin liikuntarajoitteisille luontopolku ei sovi, koska reitin alussa Voimalaitoksella laskeudutaan jyrkähköt puuportaat.

Luontopolun varrella kohtaat lukuisia kasvija eläinlajeja; mm. alajuoksun rantakasveja sekä lehtometsän ruohovartisia kasveja. Kotoperäisiä puulajeja löytyy esimerkiksi mustanpuhuvia tuomia, rauduskoivuja ja haapoja, mäntyjä, kuusia ja pihlajia. Lintulajeista kauneimmin laulavat Harjavallan nimikkolintu satakieli, käki, sepelkyyhky ja uuttukyyhky. Linnut visertävät voimakkaimmin aamupäivisin. Alueelta löytyy myös yli 1300 miljoonaa vuotta vanha Jotunin hiekkakiviesiintymä.

  • Opasteita
  • Infotauluja
  • 2 levähdyspaikkaa käymälöineen
Yhteystiedot:

Lyhyemmän / 1,7 km lähtöpisteen osoite:
Voimalaitoksentie
29200 Harjavalta

Pidemmän / 3 km lähtöpisteen osoite:
Satalinnantie 77
29200 Harjavalta

Harjavallan kaupunki
puh. (02) 535 9011

www.harjavalta.fi/matkailu/nahtavyydet/

harjavalta.fi/matkailu/majoitus