Pyöräretki Rauma-Kodisjoki-Rauma, 40 km

Rauma

OutdoorsSatakunta-Pyoraily-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Unescon maailmanperintökohde Vanha Rauma
  • Kotiseutumuseo Muina Vasaraisilla
  • Sepän torppa
  • Kotiseutumuseo Kodisjoella

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Pitkän matkan pyöräilijät

Pituus:

n. 40 km (edestakaisin)

  • Tiedot
  • Palvelut
Satakunnan maalaismaisemat tarjoavat upeita hetkiä luonnon helmassa. Rauma – Kodisjoki -pyöräilyreitillä pääset tutustumaan kulttuuririkkaisiin kohteisiin sekä Raumaan ja sen pikkukyliin. Koe monipuolinen Rauma ja tule nauttimaan luonnon rauhasta, historiasta sekä liikunnan ilosta!

Rauma – Kodisjoki -reitillä vieraillaan Rauman pikkukylissä. Reitti kulkee Raumalta Vasaraisille, josta matka jatkuu Kodisjoelle. Kodisjoelta palataan samaa reittiä takaisin Raumalle. Kokonaisuudessaan reitti kattaa n. 40 kilometrin matkan.

Rauma

Rauma on monipuolinen kulttuurikaupunki, joka on tunnettu omasta murteestaan (Rauman giäl) ja Unescon maailmanperintökohteesta, vanhasta Raumasta. Rauma tarjoaa sekä kaupungin vilinää että meren ja saariston rauhaa.

Vasarainen

Ensimmäinen pysähdyspaikka on Vasarainen, jossa on mahdollisuus tutustua Kotiseutumuseo Muinaan. Muinassa esitellään 1800- ja 1900-lukujen taiteen suomalaista maalaiselämää. Vasaraisilta on myös opastettu lyhyt matka arkeologiselle muinaisjäännösalueelle, Kylmäkorvenkalliolle.

Kodisjoki

Kodisjoen kyläkauppa tarjoaa oivan pysähdyspaikan pitkän matkan päätteeksi. Lähikaupasta matkalaiset voivat ostaa virvokkeita ja muuta evästä. Sepän torppa sekä kotiseutumuseo tarjoavat paikallista historiaa siitä kiinnostuneille. Kodisjoella voi vierailla myös Ylénin kansanperinnetaidenäyttelyssä, jossa on kokoelma Väinö ja Hilma Ylenin tekemää ITE-taidetta.

Kohteiden aukioloajat ja tarkat sijainnit voit tarkistaa Internetistä: linkit esitteen takasivulla.

Lisätietoja

Rauma tarjoaa monipuoliset majoitusmahdollisuudet. Pyöränvuokraus on mahdollista Rauman Lomakeskus Poroholmasta ja Pyörä-Nurmesta. Yhteystiedot löytyvät takasivulta.

Majoitus ja muut palvelut

Poroholman Lomakeskus, Rauma (myös pyörävuokrausta)
www.poroholma.fi/

Gofinland
www.gofinland.fi/rauma/vuokramokit

Rauman matkailuneuvonta
P. 02 834 3512
www.visitrauma.fi

Kotiseutumuseo Muina, Vasarainen
malmivuori.dyndns.org/

Sepän torppa, Kodisjoen Lähikauppa, Taidekoti Ylén
www.kodisjoki.fi/

Pyörä-Nurmi
www.pyora-nurmi.fi