Keski-Satakunnan kierros

Pori

OutdoorsSatakunta-Pyoraily-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Porin  kansallinen kaupunkipuisto
  • Yyterin dyynit ja lietteet
  • Leineperin ruukki
  • Joutsijärven retkeilyreitti, Ulvila

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Pitkän matkan pyöräilijät
Aktiivipyöräilijät

Pituus:

n. 120 km

  • Tiedot
  • Palvelut

Pori-Ulvila, 120 km

Pyöräilyreitti Keski-Satakunnan kierros tarjoaa kauniita maaseutu-, järvi- ja merimaisemia Porin ja Ulvilan alueella. Reitin varrella voit nauttia monipuolisista aktiviteeteista, kulttuurihistoriasta ja luonnonnähtävyyksistä, liikunnan tuomasta euforiasta sekä satakuntalaisten yritysten palveluista.

Pyöräilymatkalla pääset nauttimaan luonnon monimuotoisuudesta ja ihanasta tuulenvireestä kasvoillasi. Matkan varrella voit poiketa saunaan ja uimaan.Liikenteen ääniä tasapainottaa metsän rauhoittava hiljaisuus.

Reittikuvaus

Reitti alkaa Porin keskustasta kohti Leineperin Ruukkia ja Joutsijärveä. Leineperin Ruukki on elävän kädentaidon ja ruukkihistorian keskus. Joutsijärvi on hiljainen luontokohde, jossa voit patikoida järven ympäri kulkevalla 27 km:n retkeilyreitillä tai 4 km:n luontopolulla. Retkeilyreitin varrella voit yöpyä autiotuvissa, laavuilla tai vuokrattavissa mökeissä. Joutsijärven lisäksi voit pulahtaa uimaan Palusjärveen Las Paluksen uimarannalla.

Joutsijärveltä matka etenee Harjulantietä pitkin kohti Poria. Porissa voit tutustua mm. jokisuiston, luotojen ja keskustan alueelle ulottuvaan kansalliseen kaupunkipuistoon, mielenkiintoisiin museoihin ja kattaviin palveluihin. Porista matka jatkuu kohti Yyterin merimaisemia ja ainutlaatuisia hiekkadyynejä. Yyterissä voit retkeillä dyynejä ympäröivällä Santojen lenkillä ja ihailla lintumaailmaa Lietteiden reitillä. Yyteristä löydät kattavat majoitus-, kylpylä-, ravintola- sekä aktiviteettipalvelut. Loppumatka kuljetaan pyöräteitä pitkin takaisin Porin keskustaan.

Kuva: Satakuntaliitto