Päiväretki Pinkjärvellä, Eurajoki | 5,0 km

Eurajoki

Nähtävyydet

  • Vuotavan ja Mustalahden laavu
  • Järvimaisema
  • Metsän ennallistamiskohteet

» Lataa esite

Vaativuus:

Keskivaativa

Soveltuvuus:

Päiväretkeilijöille, aloittelijoille ja lapsiperheille

Kesto:

Noin 2-4 tuntia

Reittimerkinnät:

Merkitty selkeästi punaisin  vinoneliöin puihin.

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

Haluatko pysähtyä kiireen keskellä, olla hetken yksin omien ajatustesi kanssa, tai hiljentyä yhdessä ystävän kanssa? Pinkjärven hiljainen luontoreitti tarjoaa täydelliset puitteet näihin tarkoituksiin. Päiväretki Pinkjärvellä johdattaa sinut monipuolisen metsäympäristön läpi Pinkjärven rantamaisemiin.

Reittikuvaus

Pinkjärven vaellusreitti on noin 5 km pitkä ympyräreitti, joka on merkitty maastoon punaisin merkein. Reitti alkaa parkkipaikalta opastaulun vierestä. Reitin alussa kuljetaan noin 300 metriä sorapintaista metsäautotietä, minkä jälkeen reitti kääntyy oikealle, ja lähtee syvemmälle metsään. Reitin voi halutessaan kiertää myös toisin päin, ja lähteä risteyskohdasta vasemmalle. Polku on alussa melko helppokulkuinen, mutta joitakin kiviä ja juurakoitakin löytyy. Reitin varrella on kaksi laavua, Vuotavan kaksoislaavu noin 1,5 km kohdalla sekä Mustalahden laavu noin 2,5 km kohdalla. Laavuilla on tulentekopaikat, polttopuita sekä kuivakäymälät. Laavuilla voi yöpyä, ja Vuotavan laavun läheisyydessä myös telttailu on sallittu. Vuotavan laavun edessä on myös erinomainen pieni hiekkaranta, josta voi halutessaan pulahtaa uimaan. Vuotavan laavun ja Mustalahden laavun välinen reitti kulkee kauniissa maisemissa rantaviivaa mukaillen. Molemmat laavut tarjoavat loistavan mahdollisuuden hiljentymiseen. Mustalahden laavulta reitti lähtee taas syvemmälle metsään. Reitin loppupuolella polku on osittain varustettu pitkospuilla, jotka helpottavat kulkua.

Hyvä tietää

Pinkjärven luontoreitti sijaitsee luonnonrauha-alueella, mikä tarkoittaa, että valtaosa äänistä, joita kuulet kulkiessasi, on luonnonääniä. Pinkjärven alue kuuluu Natura 2000-suojeluohjelmaan, mikä tarkoittaa, että sen säilyminen riippuu olennaisesti alueen suojelusta ja hoidosta. Pinkjärvi onkin arvokas metsäkohde, mutta alueelta löytyy myös puustoisia ja avoimempia suoalueita sekä suorantaisia pienvesistöjä ja pieniä lehtoja. Lintulajeista Pinkjärvellä on mahdollista tavata muun muassa viirupöllö, helmipöllö, metso, palokärki, harmaapäätikka, varpuspöllö, mehiläishaukka sekä kalasääski. Merkittäviä kasvilajeja Pinkjärvellä ovat esimerkiksi sahalehti, vankkasara ja litteävita.

Vaativuus

Reitti kulkee osin vaikeakulkuisessa kivikkoisessa ja juurakkoisessa metsämaastossa, mutta korkeuserot eivät ole suuria, joten reitti soveltuu myös aloittelijoille. Kulkua helpottamaan on joihinkin kohtiin laitettu myös pitkospuita. Sateiden jälkeen on hyvä muistaa kulkea varoen pitkospuilla, sillä märkänä ne voivat olla liukkaita. Varustussuositus: säänmukaiset vaatteet sekä hyvät ulkoilujalkineet. Mukaan kannattaa varata myös juomista sekä halutessaan eväitä.

Reitin alkuun

Saukonniementie, 27110 Eurajoki

N61 17.2381 | E21 45.1024

Julkisilla kulkuneuvoilla: Satakunnan Liikenteen vakiovuorolla Pori-Luvia-Eurajoki-Rauma pääsee Saukonniementien tienhaaraan, josta on noin 4 km kävelymatka luontoreitin lähtöpisteelle. Lisätietoja: matkahuolto.fi

Photo: Sonja Rytkönen

Majoituspaikat

Saukonniemen vuokrakämppä
Saukonniemi, 10577 Eurajoki
www.lomarengas.fi

Vuojoen kartano
Kartanontie 28, 27100 Eurajoki
Puh. +358 (0)2 8399 7700
www.vuojoki.fi

Rantahelmi-huvilat
Kuivalahti, Eurajoki
Puh. +358 (0)40 559 0254
www.rantahelmi.fi

Eurajoen kristillinen opisto
Koulutie 4, 27100 Eurajoki
Puh. +358 (0)2 868 0065
Email: opisto@eko.fi
www.eko.fi

Gofinland
www.gofinland.fi/eurajoki/vuokramokit

Linkit

Eurajoen matkailu
Eurajoen matkailutoimisto
Riikontie 2, 27100 Eurajoki
Puh. +358 (0)44 3124 216

Palvelut

Ilona Hankonen / luonto-opastukset
Puh. +358 (0)44 2787430

Metsähallituksen Retkikartta.fi

Luontoon.fi