Karvianjoen vesistön melontareitti, 13 km

Pomarkku

OutdoorsSatakunta-Melonta-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Inhottujärven Natura-alue
  • Kyläkoski

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Kokeneet melojat

Pituus:

n. 9 kn

  • Tiedot
  • Kartat ja oppaat

Inhottujärvi – Isojärvi, Pomarkku

 

Tämä Satakuntaan sijoittuva melontareitti sopii hyvin kokeneille melojille. Reitti kulkee Karvianjoen vesistössä Inhottujärveltä Isojärvelle. Pomarkunjoki on perattu koko pituudelta, joten sen pitäisi olla helppokulkuinen.

Pituutta reitille tulee noin 13 kilomeriä ja pudotuskorkeus on noin 9 metriä. Reitti soveltuu kokeneille melojille. Jos reitin varrella olevaa koskea ei halua laskea, täytyy kanoottia kantaa noin 400 metrin verran. Reitillä täytyy myös kiertää pato Pomarkun keskustassa.

Reittikuvaus

Inhottujärvi on Natura-alue ja yksi Suomen arvokkaimmista lintujärvistä. Reitti alkaa Inhottujärveltä Riutansalmen padolta. Riutansalmen leirikeskus sijaitsee reitin alussa, Joki virtaa rauhallisena Pomarkkuun asti ja hieman puolimatkan ns. ”Huokausten sillan” jälkeen rannalla vasemmalla on taukopaikka, jossa on tulentekomahdollisuus. Reitillä on yksi merkittävä koski, Kyläkoski, joka sijaitsee Pomarkun keskustassa. Pomarkun keskustassa voi pysähtyä nauttimaan kunnan tarjoamista palveluista. Kokeneemmat laskijat voivat haastetta kaivatessaan laskea kosken, mikäli siihen on lupa. Tässä tapauksessa etukäteistarkistus esimerkiksi Pomarkun matkailuneuvonnasta on suotavaa. Pomarkun jälkeen joki virtaa rauhallisesti Isojärvelle asti.

Palvelut

Riutansalmen padon läheisyydessä toimii leirikeskus, jossa kauempaakin tulleet omatoimimatkailijat voivat leiriytyä ennen melomaan lähtöä. Pomarkusta löytyy kaikki tarvittavat peruspalvelut sekä lounasravintola. Kynäsjoen eräpalvelu tarjoaa erä- ja luontopalvelua Pomarkun läheisyydestä. Heiltä voi vuokrata kanootit sekä halutessaan oppaan reitille.

Inhottujärvi-Isojärvi ei ole ainoa Karvianjoen vesistön melontareitti, vaan joen varrelta löytyy useita eri vaihtoehtoja. Lisätietoa osoitteesta:
www.reittisatakunta.fi/ak_kanootti.shtml

Kuva: Timo Laine

www.reittisatakunta.fi/

Kynäsjoen Eräpalvelu
Jari Vettenniemi
Pohjolankuja 15
29570 Söörmarkku
jari.vettenniemi@dnainternet.net
040-7460511
www.kynasjoenerapalvelu.fi/

Pomarkun matkailuneuvonta:

Pomarkun kunnanvirasto
Vanhatie 14, 29630 Pomarkku
puh. 02 5505 666
www.pomarkku.fi