Lanajuovan lenkki | 8 km

Pori

OutdoorsSatakunta-Melonta-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Kirjurinluoto
  • Huvilajuopa
  • Hevosluodon siirtolapuutarha

» Lataa esite

Vaativuus:

Helppo/keskivaativa

Soveltuvuus:

Päiväretkeilijöille

Kesto:

Noin 1-3 tuntia

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

 

Lanajuovan lenkki tarjoaa moniaistisen ja rentouttavan melontaretken Kokemäenjokisuistossa keskellä Huvilajuovan kulttuurihistoriallisesti arvokasta huvilaidylliä ja Porin kansallista kaupunkipuistoa. Istahda kajakkiin ja lähde tutustumaan linnustoltaan ja kasvillisuudestaan rikkaaseen, Pohjoismaiden laajimpaan suistoalueeseen, jota Kokemäenjoen Amazoniksikin kutsutaan.

Reittikuvaus

Reitillä melotaan Kokemäenjoen sivuhaaroja, juopia pitkin. Aloituspaikka on Melamajavien vaja, jossa myös kajakkien vuokraus on mahdollista. Melonta aloitetaan Raumanjuopaa pitkin, josta melonta jatkuu Huvilajuovalle. Virtaus Raumanjuovalla voi tuntua ensikertalaisesta voimakkaalta, mutta se vähenee Huvilajuovalle tultaessa. Huvilajuovalta jatketaan Lanajuovalle, josta palataan Huvila-ja Raumanjuopaa pitkin Melamajavien vajalle. Reitti etenee läpi idyllisten mökkialueiden läpi, joista huokuu 1900-luvun huvilakulttuuri.

Matkan varrella melojilla on mahdollisuus tarkkailla Kokemäenjoen suistoalueen monimuotoista luontoa. Matkan varrella voi törmätä esimerkiksi moniin eri lintulajeihin kuten harmaahaikaraan.

Hyvä tietää

Kajakkien vuokraus tapahtuu Melamajavien vajalla, josta myös itse melontareitti alkaa. Hinnasto löytyy Melamajavien nettisivuilta.

Reiteillä on mahdollista yhdistää monia eri reittivaihtoehtoja oman mielensä mukaan, eikä kartalle merkittyjä reittejä tarvitse täysin noudattaa. Reittikartastoon on merkittynä myös joen varrella sijaitseva tulentekopaikka, joka on vapaassa käytössä.

Reitille lähtöpisteellä on mahdollista vuokrata kaikki tarpeelliset varusteet, kuten kajakki, pelastusliivit, mela sekä kosteudelta suojaava aukkopeite. Reitille lähtö tapahtuu melontaseuran laitureilta, mutta omien varusteiden käyttö on täysin sallittua.

Vajalla työskenteleviltä henkilöiltä voi kysyä reittikarttaa sekä neuvoja monista aiheeseen liittyvistä asioista, kuten melonnan perusteista sekä tekniikoista.

Vaativuus

Melontareitti ei vaadi kovinkaan suuria fyysisiä ponnisteluita, joten normaalilla peruskunnolla reitin pystyy suorittamaan ongelmitta. Raumanjuovan virtaus saattaa aluksi tuntua kokemattomasta melojasta raskaalta, mutta sivujoille siirryttäessä virtaus vähenee ja melontakin helpottuu.

Reitin alkuun

Hevosluodontie
28100 Pori (Melamajavien vaja)

Julkisilla kulkuneuvoilla: Melamajavien vaja, josta reiteille lähtö tapahtuu, sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Porin keskustasta. Paikan päälle voi saapua joko omalla autolla tai vaikka polkupyörillä. Melamajavien nettisivuilta löytyy kartta, johon vaja on merkitty. Melamajavien www-sivustoilta löytyy tarkka kuvaus vajalle saapumisesta.

Lähin Porin lähiliikenteen linja-autoista kulkee Etelärantaa pitkin, joten sillä pääsee aivan Raumansillan kupeeseen. Kävelymatkaa jää noin kaksi kilometriä. Lisätietoja Porin Linjojen www-sivustolta.

 Kuva: Jaakko Mäkimattila

Majoituspaikat

Hostel River
Karjapiha 2, 28100 Pori
Puh. 02 5340500
www.hostelriver.fi

Hostel Buisto
Itäpuisto 13, 28100 Pori
Puh. 044 3330646
www.hostelbuisto.fi

Original Sokos Hotel Vaakuna
Gallen-Kallelankatu 7, 28100 Pori
Puh. 029 0042001
www.sokoshotels.fi/fi/pori/sokos-hotel-vaakuna-pori

Hotelli Cumulus
Yrjönkatu 24, 28100 Pori
Puh. +358 200 48 132
www.cumulus.fi/cumulus-pori

Scandic Hotel
Itsenäisyydenkatu 41, 28100 Pori
Puh. 02 624900
www.scandichotels.fi/

Gofinland
www.gofinland.fi/pori/vuokramokit

Palvelut

Kirjurinluoto
www.kirjurinluoto.fi

Porin kaupunki
www.pori.fi

Porin Seudun Matkailu Oy Maisa
www.maisa.fi

Linkit

Melamajavien melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori
Puh. 050 520 8033 (vajan aukioloaikoina)
www.melamajavat.fi

Porin linjat
www.porinlinjat.fi

 

Kartat ja oppaat

Metsähallituksen Retkikartta.fi

Porin luotojen alueen melontakartta:
www.melamajavat.fi