Meloen elämyksiin

Rauma

OutdoorsSatakunta-Melonta-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Raumanmeren saaristo
  • Selkämeren kansallispuisto

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Jonkin verran meloneet

Pituus:

n. 15 km

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

Rauman saariston melontareitti

 

Rauman saariston luonto on monipuolinen ja elämyksellinen kokemus. Saaristo on aivan kaupungin kupeessa, joten sinne on hyvät kulkuyhteydet niin omalla autolla kuin julkisilla kulkuneuvoillakin. Matkailusaarilla on monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin, ruokailuun ja majoittumiseen. Melojille Rauman saaristo tarjoaa loistavat reitit ja taukopaikat.

Melontaretki aloitetaan Rokinnokasta, johon on helppo saapua joko omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Toinen mahdollinen lähtöpiste on Syväraumanlahti. Kajakkeja voi vuokrata melontaseura Rauman Seudun Melojat ry:ltä. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Päiväranta, joka sijaitsee Rauman suurimmassa saaressa Nurmeksessa. Päivärannasta löytyy ulkokäymälä ja kesäisin kotieläimiä. Nurmeksen saaressa kannattaa tutustua lumoaviin retkeilyreitteihin. Päivärannasta jatketaan Vesiluomaan ja sieltä edelleen Reksaareen. Loppumatka melotaan Omenapuumaan ja Haapasaaren rantaa, josta palataan Rokinnokkaan. Reitin varrella voi yöpyä esim. Nurmeksen saaren varaustuvissa (Nurmeksen kalamaja tai Vesiluoma), Reksaaressa Kartun saaristoleirintäalueella tai läheisessä Rohelan kalastajatorpassa.

Raumalla on saariston lisäksi paljon muutakin nähtävää, esimerkiksi UNESCO:n maailmanperintökohde Vanha Rauma. Vanhasta Raumasta löytyy nähtävää ja koettavaa jokaiselle. Vanhan Rauman alueelle houkuttelevat idylliset kahvilat sekä monipuoliset erikoisliikkeet.

Tietoa reitistä

Reitti on noin 15 kilometriä pitkä ympyräreitti, joka soveltuu parhaiten jonkin verran meloneille. Reitti on pääosin sisävesimelontaa, vaikka se kulkee merellä. On kuitenkin hyvä muistaa, että Rokinnokka-Nurmes -välietapit voivat olla tuulisella säällä hankalia melottavia.

Reitin voi myös meloa lyhyempänä esimerkiksi Rokinnokasta Päivärantaan ja takaisin. Jos reitin haluaa meloa kokonaisuudessaan, taukopaikkoja löytyy sopivin välimatkoin.

Kuva: Rauman saaristoisäntä Uula Jänkävaara

Majoituspaikat

Gofinland
www.gofinland.fi/rauma/vuokramokit

Lisätiedot:

Rauman matkailuneuvonta
P. 02 834 3512
www.visitrauma.fi

Palvelukartta Raumanmeri
Raumanmeri 2016

Majoitus ja muut palvelut:

Rauman Seudun Melojat
Otanlahden vaja(Suvitie, Rauma)
www.raumanseudunmelojat.fi

Kartun saaristoleirintäalue (Reksaaren retkikeskus)
P. 040 556 2659
www.facebook.com/Reksaari-1507557356134295/

Rohelan kalastajatorppa (Reksaari)
www.rauma.fi/node/8771

Raumanmeren varaustupien varaukset:
Kaupungin palvelupiste Pyyrman
P. 02 834 5000