Perhokalastus Merikarvianjoella

Merikarvia

OutdoorsSatakunta-Kalastus-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Merikarvianjoen kosket

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Perhokalastajat

 

 

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

 

Merikarvianjoki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet perhokalastukseen. Lupa-alue on 24 kilometriä pitkä, jossa koski- ja virtapaikkaa on noin 6 kilometriä. Lankoski, Puukoski, Stäävit- ja Vaadit-koski sekä Holmankoski ovat laajimpia ja suosituimpia kalapaikkoja.

Suurimpien koskialuiden väliin mahtuu myös paljon pieniä virtapaikkoja. Kosken vieressä on kahvila/ravintola Köffi, joka on auki ympärivuotisesti. Köffissä on 160 asiakaspaikkaa, A-oikeudet ja sieltä saa ostaa muun muassa elintarvikkeita ja kalastuslupia. Kosken varrella on myös kota ja nuotiopaikka. Kalastuskursseja tarjoaa Eumer Fishing Center.

Monipuolinen Puukoski

Puukoski on Merikarvianjoen levein ja matalin koskialue, jota ympäröi peltomaisema. Koski jakautuu neljään osaa; niskaan/yläkoskeen, keskiosaan, välisuvantoon sekä alakoskeen. Yläkoski ja koskenniska ovat syvintä aluetta. Kosken keskiosa on leveintä, matalinta ja kivikkoisinta aluetta. Alakoski on puolestaan kovavirtainen koskiosuus, jossa on myös kuoppia. Keväisin ja syksyisin meritaimenta ja lohta on runsaasti.

Perhokalastus

Perhokalastusta on muista kalastusmuodoista helposti erotettavissa, sillä pyyntivälineenä toimivat perhot ovat niin kevyitä, että niiden heittämistä varten tarvitaan painava, etuosastaan kartioitu perhosiima. Perhokalastus on alun perin kehitetty taimenen pyyntiin, mutta myöhemmin myös muiden kalojen kalastukseen.

Kuva: Niko Ala-Uotila

Kahvila-ravintola Köffi
Vaasantie 83, 29790 Tuorila
P. 02 551 4191
www.lankoski.com

Kalastuskursseja:

Eumer Fishing Centerin varaukset ja
asiakaspalvelu puh. 050 440838
www.eumerfishing.com

Kota

Nuotiopaikka