Joutsijärvi-hiljainen paratiisi, Ulvila | 29,0 km

Ulvila

Nähtävyydet

• Laavut ja autiotuvat
• Nuotiopaikat
• Erämainen luonto

» Lataa esite

Vaativuus:

Keskivaativa (epävirallinen luokitus)

Soveltuvuus:

Jonkin verran vaeltaneille, harrastajille

Kesto:

2 päivää

Reittimerkinnät:

Merkitty punaisin  maalimerkein puihin.

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

Viikonlopun yli kestävä vaellus Joutsijärven maisemissa tarjoaa täydellisen irtioton arjesta. Luonnon hiljaisuus antaa tilaa omille ajatuksille ja mahdollisuuden rauhoittua. Vihreä luonto ja vesistön läheisyys ovat unelmaympäristö niin vaeltajille kuin luonnonystäville.

Reittikuvaus

Ulvilassa sijaitseva Joutsijärven retkeilyreitti on 29 km pitkä, ja se kiertää koko Joutsijärven ympäri. Reitillä on kolme mahdollista aloituspistettä, kaksi järven eteläpuolella ja yksi pohjoispuolella. Reitin maasto on vaihteleva ja monipuolinen. Reitin eteläpuolelta myötäpäivään lähdettäessä maasto on aluksi melko helppokulkuista, sisältäen muutamia hiekkatieosuuksia. Mitä pohjoisemmaksi järven reunaa pitkin mennään, sitä kivikkoisemmaksi, vaikeakulkuisemmaksi ja erämaisemmaksi maasto muuttuu, mutta samalla myös maisemat muuttuvat ainutlaatuisemmiksi. Järven länsipuolella on kolme elämyksellistä vedenylityspaikkaa, joista yksi on siltaa pitkin, toinen vetolossilla ja kolmas vetoveneellä. Järven itäpuolella reitti kulkee monin paikoin suoalueiden läpi, ja reitillä on monessa kohtaa pitkospuita helpottamassa kulkua. Reitin varrella on runsaasti taukopaikkoja; laavuja, tulentekopaikkoja sekä autiotupia. Myös kolmella saarella on tulentekopaikat, jonne on mahdollista päästä soutuveneellä, joita voi vuokrata Soutuvenevuokraus, Porin Kaupungin Luontopaja. Järven pohjoispuolella on ns. ylimääräinen lenkki, joka tuo reitille noin 5 km lisäpituutta. Tämän lisälenkin varrella sijaitsevat kaivo, Kustaan savupirtti sekä Korsun laavu.

Hyvä tietää

Joutsijärven retkeilyreitti sijaitsee luonnonrauha-alueella, mikä tarkoittaa, että valtaosa äänistä joita kuulet, on luonnon ääniä. Hiljaisuutta korostaa moottorivenekielto, joka on voimassa sekä Joutsijärvellä että sen viereisellä Tuurujärvellä. Alueen erämaista luonnetta korostaa myös sen arvokas linnusto. Alueella voi tavata muun muassa kalasääsken, hiirihaukan, kanahaukan, varpushaukan sekä nuolihaukan.

Vaativuus

Etenkin reitin pohjoispuoli tuo haastetta aellukselle, sillä reitti on suurelta osin juurakkoista ja kivikkoista, ja myös korkeuseroja on jonkun verran. Sateisella säällä pitkospuut voivat olla liukkaita, joten niitä pitkin kannattaa kulkea varoen. Varustussuositus: säänmukaiset vaatteet, tukevat vaelluskengät, hyvä rinkka, riittävästi ruokaa ja juomaa sekä yöpymistarvikkeet.

Reitin alkuun

Tammen leirikeskus Tammentie 197, 29340 Ulvila N61 29.6938 | E22 11.9241
Silokallion kurssikeskus Silokalliontie 160, 29340 Ulvila N61 30.1574 | E22 13.6663
Parkkipaikka (kaivon luona) Kakkurintie, Ulvila N61 32.0494| E22 11.4203

Julkisilla kulkuneuvoilla: Reitille ei ole pääsyä julkisilla kulkuneuvoilla.

Kuva: Sonja Rytkönen

Majoituspaikat

Marski-huvila ja Tuuruhovi
Puh. +358 (0)2 5391 648 Puh. +358 (0)50 5918 927
Email: kirsti.makinen@nic.fi //netti.nic.fi/~kanala/index.htm

Linkit

Visit Pori Matkailuneuvonta
Yrjönkatu 13, 28100 Pori
Puh. +358 2 621 7900
info@visitpori.fi

Ulvilan kaupunki www-sivut, Luonto, retkeily ja eläimet:
//www.ulvila.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/matkailu/luonto-ja-retkeily/

Palvelut

Soutuvenevuokraus
Porin Kaupungin Luontopaja
www.pori.fi/Luontopaja

 

 

 

Joutsijärven retkeilyreitti Joutsijärvi