Reksaaren luontopolku | 3,5 km

Rauma

OutdoorsSatakunta-Elamys-Icon-Green
Nähtävyydet
  • Rauman saaristo
  • Reksaaren retkikeskus
  • Rohelan kalastajatorppa

» Lataa esite

Vaativuus:

Sopii peruskuntoiselle retkeilijälle

Soveltuvuus:

Päiväretkeilijöille, saaressa yöpyville, melojille ja luonnon rauhasta nauttiville

Kesto:

Noin 1,5 tuntia

Reittimerkinnät:

Luontopolku on merkitty valkoisilla merkeillä ja polku Uusalmen nuotiopaikalle keltaisilla merkeillä

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

Reksaari on upea luontosaari kivenheiton päässä kaupungista ja Selkämeren kansallipuistosta. Metsän siimeksessä voi pysähtyä nauttimaan eväitä taukopaikalle ja hiljentyä nauttimaan luonnon rauhasta. Luontopolku tarjoaa läpileikkauksen saaren monimuotoisesta luonnosta: matkan varrelta löytyy niin lehtometsää, korpea kuin kivikkoa.

Reittikuvaus

Reitin alussa kuljetaan leveää polkua merenrannan läheisyydessä Rohelan vanhalle kalastajatorpalle asti. Reitin alkupuolella on levähdyspaikka, jossa voi istuskella laiturilla, uida tai nauttia eväitä nuotiopaikalla. Levähdyspaikalta polku jatkuu syvemmälle metsään. Luontopolun loppuvaiheessa polku haarautuu niemennokassa sijaitsevalle Uusalmen nuotiopaikalle, jonne voi halutessaan poiketa. Matka nuotiopaikalle on noin 2,6 kilometriä. Sieltä takaisin kuljetaan samaa reittiä polkujen haarautumiskohtaan asti. Luontopolun loppuosa kuljetaan pitkin kallioista maastoa ja tiheää havumetsää. Lopuksi polku kaartaa ulos metsästä Reksaaren retkikeskuksen pihapiiriin. Luontopolun varren infotaulujen avulla voi tutustua Reksaaren historiaan, luontoon ja eläimistöön.

Hyvä tietää

Reksaari on Rauman pohjoiseen saaristoon kuuluva saari, joka sijaitsee noin kahdeksan kilometriä Rauman keskustan pohjoispuolella. Saaren pääpiste on matkailukäytössä oleva Reksaaren retkikeskus. Reksaaren saaristoluontopolku kulkee osaksi Natura 2000-alueella. Saaressa retkeillään kestävän luontomatkailun periaattein. Retkeilijä vie siis omat roskansa jätepisteelle, joka löytyy kahvilan läheisyydestä. Oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Hyvin varustettuja ulkokäymälöitä löytyy retkikeskuksen pihapiiristä, Rohelan kalastajatorpalta ja Uusalmen nuotiopaikalta. Saarelle voi ottaa omat eväät tai käyttää kalastajatilalta löytyvän ReksCafen ravintola- ja kahvilapalveluja. Tilalta löytyy vanha hirsisauna sekä pienempi, nopeammin lämpenevä sauna. Reksaaren retkikeskuksessa on myös yöpymismahdollisuus. Tarjolla on mökki- ja aittamajoitusta sekä telttapaikkoja.

Vaativuus

Reitillä on paikoitellen juurakkoisia ja kivikkoisia reittiosuuksia. Maasto on vaihtelevaa ja korkeuseroja löytyy jonkin verran. Reitille kannattaa varustautua kunnollisilla ulkoiluvarusteilla ja -jalkineilla.

Reitin alkuun

61°11,7’ P, 21°25,8’

Satamanumero: 1342

Merikartta: 804, 41

Saareen pääsee omalla veneellä, venetaksilla, vuokraveneellä tai meloen. Loppukesällä Reksaareen liikennöi vesibussi RPS-Charter (tarkista aikataulu). Vierasvenesatamassa on 30 venepaikkaa ja päiväkiinnittäminen on maksutonta. Venetaksi lähtee asiakkaan toiveesta Rauman Syväraumanlahden venesatamasta, Rokinnokasta tai Poroholmasta. Rauman kaupunki vuokraa soutuveneitä jokamiesretkeilyyn. Omenapuumaan tai Mustalahden kautta on mahdollista soutaa 200 metriä Reksaareen. Vene löytyy joko Mustalahden pienvenesatamasta tai Omenapuumaasta. Veneet ovat lukittuja, avaimen saa panttimaksua vastaan kaupungin palvelupiste Pyyrmanista. Vuokraveneiden varaustilanteen voi tarkistaa Rauman kaupungin verkkosivuilta.

Kuva: Riikka Laine

Rauman seudun melojat vuokraavat kajakkeja ja järjestävät melontaretkiä Otanlahden vajalta (Suvitie). Melontareitti on merkitty Rauman saariston matkailukarttaan. Reitti on kokonaan sisävesimelontaa, joten se soveltuu kaikentasoisille melojille.

Majoitus

Rohelan torppa
www.rauma.fi/node/8771

Reksaaren retkikeskus
www.reksaari.fi
www.facebook.com/Reksaari-1507557356134295/
040 5562659

Poroholman lomakeskus
www.poroholma.fi/

Gofinland
www.gofinland.fi/rauma/vuokramokit

Linkit

Rauman matkailu
www.visitrauma.fi/

Palvelut

RSP-Charter; vesibussit ja tilausristeilyt
www.rsp-charter.fi/

Venetaksi Eräheppu
www.eraheppu.fi/kuljetukset.php
+358 50 408 9061

Vuokraveneet Pyyrman
www.rauma.fi/palvelut/palvelupiste-pyyrman
02 834 5000

Kahvila RexCafe/Bluecamp
Kahvila-ravintola, terassi, ohjelmapalvelut, vesiaktiviteetit, luonto- ja eräopastukset, SUP-lautailu, kajakkien, kanoottien ja vesiurheiluvälineiden vuokraus
www.reksaari.fi
www.facebook.com/Reksaari-1507557356134295/
www.bluecamp.fi

Melonta Rauman seudun melojat
www.raumanseudunmelojat.fi/