Joutsijärvi, Ulvila, 27 km

Ulvila

OutdoorsSatakunta-Vaellus-Icon-Green

 

 

» Lataa esite

Soveltuvuus:

Vaeltajat
Hiljentymistä luonnossa hakevat retkeilijät (27 km)
Päiväretkeilijät (4,2 km)

Pituus:

Retkeilyreitti 27 km
Luontopolku 4,2 km

 

  • Tiedot
  • Palvelut
  • Kartat ja oppaat

Vaeltajien ja luonnonystävien paratiisi

 

Joutsijärven retkeilyreitti sijaitsee entisen Kullaan kunnan alueella, Ulvilan kaupungin itäisellä maaseutualueella. Kullaa sijaitsee maantieteellisesti Satakunnan maakunnan keskellä, Porin ja Tampereen välisen valtatie 11:n varrella. Poriin matkaa kertyy 25 kilometriä ja Tampereelle noin 85 kilometriä. Joutsijärvi on Satakunnan suurimpia järviä ja se kuuluu Kokemäenjoen vesistön Harjunpäänjoen valuma-alueeseen. Järvi laskee Harjunpäänjokea myöten Kokemäenjokeen ja siitä edelleen Selkämereen.

Joutsijärven retkeilyreitti on noin 27 kilometriä pitkä. Reitti kiertää koko Joutsijärven ympäri, jolloin se soveltuu vaellettavaksi esimerkiksi yhden yön tai viikonlopun aikana. Järven eteläpuolelta löytyy myös 4,2 kilometriä pitkä luontopolku, joka on suunnattu erityisesti lapsiperheille ja helpompaa kulkua vaativille retkeilijöille. Molemmat reitit ovat käytössä ympärivuotisesti.

Joutsijärven luonto on kaunista ja monimuotoista. Luonnon hiljaisuus, järvi ja upeat maisemat houkuttelevat vaeltajia ympäri Suomen ja ulkomaita myöten. Taukopaikat, hirsilaavut ja autiotuvat tarjoavat tuntumaa aitoon erämaaluontoon. Kahvio Vapukasta on mahdollisuus vuokrata soutuveneitä. Moottoriveneiden käyttö on Joutsijärvellä kielletty, mikä mahdollistaa rauhoittavan ilmapiirin luonnossa liikkumiseen.
Joutsijärven luonto ja eläimistö harvinaisine lintuineen ja kasvillisuuksineen takaavat mieleenpainuvan luontoelämyksen. Järvellä ja sen rantavesissä pesivät muun muassa kalasääski, mehiläishaukka, varpushaukka ja nuolihaukka. Reitin maasto on pitkälti kivikkoista sekametsää, joka on osittain varustettu tunnelmallisin pitkospuin. Osa reitistä on myös valaistu. Joutsijärven ja Tuurujärven välissä on silta sekä kaksi venelossia, jotka erottavat järvet toisistaan.
Reitin varrelta löytyy runsaasti levähdyspaikkoja ja erilaisia palveluja kuten autiotupia, tulentekopaikkoja, kaivo, uimaranta, majoitusta, kahvila sekä saunoja.

Tammen leirikeskus

Rekitaipaleenjärven nuotiopaikka

Hiivaniemen laavu

Korsun laavu ja autiotupa

Kaivo

Tuurunkankaan autiotupa

Paluksenpielen savusaunat

Pitkäniemen nuotiopaikka

Vasonniemen uimapaikka ja leirintäalue

Porin Seudun Matkailu Oy MAISA
Puh. 02 621 7900
www.maisa.fi

Ulvilan kaupunki
www.ulvila.fi

Tammen leirikeskus, pysäköintialue
Tammentie 197
29340 Kullaa
www.pori.fi

Silokallion kurssikeskus, pysäköintialue
Silokalliontie 160
29340 Kullaa
www.silokallio.fi

Kahvio Vapukka
Teollisuustie 12,
29340 Kullaa
www.vapukka.fi