Joogaa ja hiljentymistä metsän keskellä

12.12.2016 | Elämys | Jasmiini Peuramäki

Osaatko kuvitella, miltä tuntuu virkistävä pulahdus rauhallisuutta huokuvaan Joutsijärveen saunan lämmön saattamana? Entäpä viikonloppu metsässä joogaten keskellä luontoäidin puutarhaa? Joutsijärven retkeilyreitillä on mahdollisuus irrottautua arjen pyörteistä ja unohtaa huolet ja murheet hetkeksi.

minttuhoipo2

Aikaa kuunnella itseäsi sekä pysähtyä hetkeksi. Retkellä voit myös selvittää mitä metsä vastaa, kun sinne huutaa.

jasmiinipeuramaki5

Vierailimme Joutsijärven retkeilyreitillä ja kävelimme noin 8km (4km / suunta). Kävelimme Kylmälahden leirikeskukselta Tuurunkankaan autiotuvalle. Sää oli mainio, mutta kovin tuulinen. Aikaisemmalla vierailulla oli tyyntä ja silloin kuuli, mitä todellinen hiljaisuus oikeasti on. Reitti oli kovin kivikkoinen ja haastoi kulkijan nousuilla ja laskuilla. Kahdeksan kilometrin matkalla maisema vaihtui moneen otteeseen, joten Joutsijärvi tarjoaa täydellisen seikkailuelämyksen maiseman vaihdosta kaipaavalle aivan Porin liepeillä. Matkan varrella oli myös pieniä saaria, joihin pääsi kahden vaijerilossin avulla. Lossit ovat aivan huikea extreme-elämys tavalliselle tallaajalle. Ensimmäinen reaktio veneestä ja laiturilosseista, jotka vaijerin avulla kiskottiin toiselle puolelle, oli lähes sydämen pysäyttävä. Kova tuuli ja isot aallot tekivät tilanteesta jännittävän, mutta kun vihdoin päästiin yli kuivina ja hengissä oli tunsi ylittäneensä itsensä. Polut ovat vaihtelevasti kapeita kivikkoisia sekä juurakkoisia eivätkä sovellu liikuntarajoitteisille, huonokuntoisen kannattaa varata paljon aikaa reitille sen haasteellisuuden vuoksi.

jasmiinipeuramaki6

Reitti tarjoaa kulkijalleen luonnonantimia aina marjoista sieniin ja sammaliin. Erillisellä luvalla on mahdollista myös kalastaa. Julkisella liikenteellä ei reitin aloituskohtiin pääse. Aloituskohtia reitillä on kolme: Kylmälahti, leirintäalue ja Korsu.  Suositeltavaa on saapua yhteiskuljetuksella, omalla tai vuokra-autolla. Metsän ja ilman puhtaus on taattu, kun reitillä tuli vastaan joka toisessa männyssä tai kuusessa roikkuvia maahisten partoja eli naavoja. Kaatuneet puut lepäsivät kaatumispaikallaan sammalten peittämänä, koskematon ja levollinen luonto rauhoittaa stressaantuneemmankin mielen.

jasmiinipeuramaki2
Jos haaveilit matkustavasi Lappiin retkelle, kannattaa ensin kokea Satakunnan alueen luonnon oma retkeilyreitti ,joka ei jätä ketään kylmäksi. Reitin monipuolisuus ja vaativuus vastaa osin Lapin vaellusreittejä, hieman pienemmässä mittakaavassa. Vain jo 4 kilometrin pituisen reitin varrella on niin vaihtelevat maisemat, että ei osaa sanoa, missä päin Suomea seikkailee. Monipuolinen ympäristö herättää sisäisen lapsen kaltaisen seikkailun halun henkiin.

jasmiinipeuramaki1

Kenelle? Hiljentymistä hakeville, kiireen keskeltä rauhoittumista haluaville.

Mitä? Meditaatiota, itsensä kuuntelua, metsässä samoilua ja joogaa.

Milloin? Milloin tahansa, pakettia, reittejä ja aktiviteetteja muokataan ajankohdan mukaan.